Project Description

KINDCENTRUM PRINS WILLEM ALEXANDER

“Stichting Meervoud verzorgt voor kinderen eigentijds en veelzijdig christelijk primair onderwijs en wil dat kinderen nu en straks positief bijdragen aan de samenleving”

  • Project: Vervangen centrale warmteopwekking

  • Opdrachtgever: Facility Service Rheden

  • Plaats: Rheden

KINDCENTRUM PRINS WILLEM ALEXANDER:

Stichting Meervoud beheert 18 scholen voor (speciaal) basisonderwijs in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Stichting Meervoud is op 1 augustus 2002 tot stand gekomen na een fusie van vier afzonderlijke besturen in het primair onderwijs.

WAT HEEFT INSTAAN GEDAAN?

Het gebouw wordt verwarmd en gekoeld d.m.v. een warmtepomp in combinatie met een WKO-systeem. Warmte wordt in de winter uit de bodem onttrokken en d.m.v. een warmtepomp opgewaardeerd naar een hoger temperatuurniveau. De warmte wordt in het gebouw afgegeven door een vloerverwarmingssysteem en voorverwarmde ventilatielucht. In de zomer wordt koude uit de bodem onttrokken en in het gebouw afgegeven door een vloerkoelingssysteem en gekoelde ventilatielucht.
Het ventilatiesysteem bestaat uit centrale luchtbehandelingskasten met twin-coil warmte terugwinning, waarmee de scheiding tussen toevoer- en afvoerlucht is gewaarborgd. Middels een kanalensysteem wordt de lucht door het gebouw getransporteerd, naar behoefte naverwarmd en vervolgens via wandroosters ingeblazen. Het ventilatiedebiet wordt op basis van CO2 in de retourlucht geregeld. De ruimtetemperatuur is per ruimte individueel instelbaar. Het gehele klimaatsysteem wordt aangestuurd door een op afstand bestuurbaar regelsysteem.

Alle Instaan projecten in de categorie Onderwijs

Geïnteresseerd geraakt?

Heeft u een mooi project waar u ons over wil spreken?

Neem contact op